Life is art...Live yours in color!

Bij liefde denken we altijd aan de kleur rood of roze, goud staat voor sjiek en deftig, bij zuurstokken in rood en wit denk ik aan Kerst.

Kleuren spelen, vaak onbewust, een belangrijke rol in ons leven.
Je hebt vast een lievelingskleur en een kleur die je vreselijk vindt.
Het mooie is….die kleuren zeggen een heleboel over jou!

7 hoofdkleuren vertegenwoordigt in jouw lijf

In ieder mens zijn een aantal energiecentra aanwezig. Daar is niks zweverigs of geks aan, ga maar eens na waar je last van krijgt als je zenuwachtig bent. Juist, je buik. 
Precies boven je navel… en daar zit nou zo’n energiecentrum! 
Er zijn 7 hoofdcentra en elk heeft zijn eigen kleur en kenmerken. Die zenuwen in je buik zeggen dat je iets gaat doen wat jij belangrijk vindt, wat gaat over jouw innerlijk vuur, daar waar jouw vlammetje van aanwakkert. Hierbij hoort dan ook de kleur geel. 
Naast geel, hebben de andere 6 de kleuren rood, oranje, groen, blauw, indigo en violet. 
En hebben ze te maken met je basisveiligheid, communicatie, sexualiteit, voeding, en spraak. Ja echt! 

 

Inzicht door kleuren in jezelf

De kleuren die je draagt zeggen veel over jou, maar ook over jouw energiecentra. 
Vraag jezelf maar eens af welke kleur je echt niet mooi vindt. De mijne was bijvoorbeeld rood. Ik vond dat veel te heftig. 
Maar rood hoort ook bij het basischakra. Het zei dus ook echt iets over mijn basisveiligheid. Over mijn IK BEN. 
Toen ik eenmaal leerde te vertrouwen op mij, durfde te staan voor wie ik was, toen pas durfde ik rood aan. 
Nu draag ik met liefde rood en zet ik het zelfs in wanneer ik het nodig heb om gegrond en sterk te staan. 
Wellicht vind je oranje echt niet zo mooi, maar loop je ook tegen een creatieve blokkade aan. 
Vind je groen echt de minst mooie kleur en is blauw ook niet favoriet, misschien heb je dan wel de gewoonte om je emoties binnen te houden en jezelf niet uit te spreken? 

3- daagse workshop 'Kleur jezelf '

In deze 3 daagse gaan we aan de slag met jouw kleurenpalet. Nee, aan het eind van de workshop weet je niet welke kleur jou het beste staat. 😉 

Wel welke kleur meer aandacht mag gaan krijgen van jou, welk energiecentrum. Wat doe je nog niet en wat mag je meer gaan doen? Welke blokkade houdt jou tegen, wat mag je aankijken en doorvoelen?  Je leert wat, je leert hoe en je leert waarom. 
Een creatieve, expressieve manier om naar jezelf te kijken, jezelf weer een stapje vooruit te brengen. Op een liefdevolle, kleurrijke manier. 
In een kleine, veilige groep van maximaal 4 mensen coach ik je door jouw weg van kleuren en geven we samen expressie aan wat er van binnen leeft bij jou. 

Hoe deze 3-daagse eruit ziet kun je hieronder lezen door te klikken op de dag. 

 

Deze dag gaan we gebruiken om kennis te maken met die 7 hoofdcentra, de zogeheten Chakra’s. Je leert de kenmerken en je leert ze voelen. 
We gaan vooral praktisch aan de slag. Bij elkaar voelen, op kleuren staan en voelen wat dit met je doet. 
We maken een moodboard met de 7 kleuren en woorden die voor jou van belang zijn voor die kleuren. Je vindt uit welke kleur jouw hoofdkleur is en welke kleur ondergeschikt. En waarom dit zo is! 

Op dag 1 ben je naar huis gegaan met 2 kleuren, je favoriete en je minst favoriete. 
Met deze twee kleuren gaan we vandaag spelen. Met schmink gaan we een kunstwerk op je gezicht maken. Je hoeft geen kennis te hebben van grimeren, ik heb dat wel. Het gaat er om dat je deze kleuren gaat ervaren op je lijf en wat het met je doet. 
Wanneer we dit hebben gevoeld gaan we energetische behandelingen leren die jou wat meer van die minst favoriete kleur ( en wellicht dan dus het geblokkeerde energiecentrum) kan geven. Deze behandelingen zijn voor iedereen te doen, ook als je geen ervaring hebt, heel rationeel bent ingesteld of welke andere ‘beer op de weg’ je maar kunt bedenken. 

Op de laatste dag gaan we aan de slag met het in balans brengen van je energiecentra. We gaan aan de slag met ankeren, het loslaten van oude overtuigingen die horen bij jouw minst favoriete kleur en we gaan daarvoor een nieuwe intentie neerzetten. We maken een totum deze dag met gebruik van stenen en de dotting-techniek. 

De eerste workshop start op Maandag 16 maart 9.30 !!

Kleur Jezelf

3 daagse workshop

375
  • Chakra-leer
  • Ontdekkingstocht met Schminkgebruik
  • Basis Energetische behandelingen
  • Coaching gericht op groei
  • Creatief aan de slag, dotting, moodboard, ankersteen