Kindercoachtraject

Wanneer je kind vastloopt in de grote, soms wat ingewikkelde mensenwereld, voel je je als ouder machteloos. Wat kun je doen om jouw kind te helpen?

Vaak snap je precies waar je kind tegenaan loopt, maar hoe te helpen is lastig. Jij bent immers de moeder of de vader,  en wordt de hulp niet altijd aanvaard. Want als je als vader tegen een kind met faalangst zegt “Joh, probeer het gewoon, van proberen kun je leren” wordt dat niet perse in dank af genomen. Of je weet het helemaal niet en tast volledig in het duister waarom je kind zo ongelukkig is

“Hoe laat ik weten dat ik iets niet wil zonder dat de ander wat van mij vindt?”
“Hoe kan ik de juf vertellen dat ik die opdrachten echt niet snap?”
“Ik kan die opdracht toch niet, ik ben daar te dom voor.”
“Ik ga wel met mijn vriendinnetje mee, maar eigenlijk wil ik dat niet.”
“Niemand vindt mij lief, ik doe er niet toe en hou mijn mond.”
“Waarom praten die kinderen zo hard, zo kan ik me niet concentreren!”

Allemaal onzekerheid waar jouw kind mee kan rondlopen en geen antwoord op weet...

Voor wie?

De kinderen van nu MOETEN een boel, de wereld gaat een stuk sneller en de verwachtingen liggen hoog.
Heel veel voelen, gevoelig voor prikkels, angst om fouten te maken ( faalangst) , jezelf durven zijn, opkomen voor jezelf, een vol hoofd, zomaar een aantal dingen die voor een kind heel zwaar kunnen wegen.
Maar ook onverklaarbare woede-uitbarstingen, immens verdriet of onverschilligheid zijn tekenen dat er wellicht iets aan de hand is.

Ik geloof niet in labels, deze zijn enkel bedoeld voor koffers, maar ik geloof wel in extra bladzijdes in de handleiding van je kind. Want dat zijn het, al die mooie termen als Hooggevoeligheid, Fixed Mindset, ADHD en ADD, het zijn allemaal een prachtige extra handleiding. Van hoe jouw kind werkt. En die handleiding gaan we samen invullen.

Hoe?

In een eerste intakegesprek aan jouw keukentafel ga ik in kaart proberen te krijgen wat de kern van het ‘probleem ‘ is. Het is een hobbel waar je kind tegenop loopt en samen gaan we proberen over die hobbel heen te komen.
Dat intakegesprek mag met, maar ook zeker zonder het kind.

Ik begin altijd bij de geboorte. Tijdens de intake zal ik hier ook een boel vragen over stellen. Zo’n geboorte kan al zoveel impact hebben op het handelen en doen van een kind.
Waar nodig zal ik de geboorte ook in kaart leggen, waardoor de onderliggende patronen naar boven komen.
Dit alles giet ik in een plan welke ik weer naar ouders terug koppel. Ik houd van korte lijnen, ouders zijn immers de professionals van thuis!

Ik werk vanuit mijn intuïtie, maar ook vanuit alles wat ik mijn rugzak draag. Als ervaren leerkracht en coach zet ik creativiteit, expressiviteit, spel en lichaamsgericht werk in om op speelse wijze het kind  op zijn of haar niveau aan te spreken.
Elk kind is goed zoals het is, ik help alleen maar verder!

“Don’t let yourself become so concerned with raising a good kid, that you forget you already have one…”

Waarom?

Een coachtraject van een kind duurt gemiddeld niet langer dan 4 x. Dit omdat ik als coach het niet ga oplossen, maar het kind een andere manier van denken, doen of durven zal aanleren.
Het kind doet het zelf! En juist door het zelf te doen, zelf te veranderen, maakt dat het verandert bij de wortels. Bij de kern van waar het probleem zit. Niet een trucje, niet een maniertje.
Door samen te kijken naar hoe het anders kan, leert het kind dat het zelf dingen kan oplossen. Krijgt het zelfvertrouwen, durft het later om hulp te vragen en durft het te ZIJN!