Jij bent niet je wortels, jij bent alleen de bloem die eruit groeit….

Jouw start zijn jouw wortels

Ik vergelijk een mens altijd graag met een boom, zoals mijn achternaam en vooral mijn logo.
De wortels zijn jouw basis, jouw begin, jouw ontstaan. De stam is jouw groei, jouw genen en jouw omgevingsfactoren ( opvoeding, ervaringen) en de takken en de blaadjes zijn jouw uiterlijke gedragingen en kenmerken, Spontaan, enthousiast, empathisch, hooggevoelig, faalangstig. Alles wat bij jou hoort.
Deze blaadjes horen bij jou en kunnen zelfs een talent worden! 
In de meeste coachingstechnieken wordt dan gewerkt met die blaadjes, met die gedragingen van nu. En dat blaadje zal heus veranderen van kleur. 
Maar voedt zich nog steeds vanuit die wortels. 

Waarom ben ik faalangstig? Wat maakt mij zo gevoelig terwijl mijn broer helemaal niet zo is? Omdat zijn wortels wellicht heel anders zijn. 

Een geboorte in kaart


Tijdens een geboorte in kaart leggen we jouw wortels neer, bekijken we jouw oorsprong. 
Maar ook de oorsprong van jouw gedragingen en overtuigingen. Welke behoefte zit er achter en is deze behoefte gezien toen je geboren werd? 
Niet alleen jouw geboorte, vanaf het moment dat jouw ouders de wens uitspraken graag een kindje te willen, begint jouw verhaal. 
Daarom bekijken we alles 8 fases die horen bij een hechtingsproces. Van de pre-conceptie tot 8 maanden na de geboorte zelf. 

Ben je gewenst? Hoe was de band tussen jouw ouders? Lukte het gauw of was het een lang traject van wachten, hopen en teleurstelling? 
En later, hoe reageerden jouw ouders toen je jezelf voor het eerst liet zien middels een zwangerschapstest? Waren ze blij? Of schrokken ze en kreeg jij als het ware de deksel op je neus? Is ‘zichtbaar worden’ voor jou misschien nu wel een lastig ding? 
Elke cel in jouw lijf heeft een celgeheugen. Vanaf dag 1 slaat je ieniemienie lijfje dus al dingen op. 
Het voelt angst, of het gewenst is of niet, of het veilig is of niet. 
9 maanden lang ‘marineert’ een kind in de buik van de moeder. Alles wat moeder meemaakt, voelt de baby ook. 
Maar ook de bevalling zelf is van grote impact op een kind. 
Als je weet dat het brein wat voelt, al vanaf maand 6 wordt aangemaakt, kun je snappen dat het kind de geboorte dus volledig voelt en ervaart. Hij weet hier later niks meer van, maar elke cel heeft de gebeurtenissen, pijn en interventies, opgeslagen. 
En natuurlijk waren deze interventies NODIG om geboren te worden! Het gaat vaak om keuzes om te overleven! 
Alleen zijn ze wel van invloed. 

 

Elke interventie tijdens een bevalling kan van invloed zijn op hoe je NU doet..

Voorbeeld 1: Vacuümgeboorte

Je wordt na een langdurige geboorte die je als baby zelf hebt ingezet, met een vacuümpomp op de wereld getrokken. Dan heb je doodsangst gevoeld, je kon niet voor of achteruit. En heb je geleerd dat als je ‘vastzit’ dat je het dan niet alleen kunt. Dat hulp vragen niet fijn is, want dat doet pijn. Je hebt het nodig, maar vindt het lastig die hulp te accepteren.
Vindt je het lastig om keuzes te maken, want dat werd per slot van rekening voor jou gedaan tijdens je geboorte. 

Voorbeeld 2: Geplande Keizersnede

Het ene moment lig je nog heerlijk te dobberen, hoor je de hartslag van je moeder, voel je je veilig. Het volgende moment ben je het contact kwijt met je moeder, want zij krijgt een ruggenprik. Je voelt je alleen en bang. En ineens is daar heel veel licht, koude handen en niet meer je mama. 
In je NU kun je dan moeite hebben met hulp, dit kun je als manipulatie ervaren. Je vindt het wellicht lastig om grenzen aan te geven. Tijdens je geboorte werd daar ook geen rekening mee gehouden. Je hebt wellicht moeite met onverwachtse of nieuwe.situaties en initiatief nemen. 

Voorbeeld 3: Stuitligging

Wanneer je als een stuitligging bent geboren heb je in het NU vaak de behoefte om het op jouw manier te doen, kunt daarin bepalend zijn naar anderen. Je kunt goed aangeven wat je niet wil, maar niet wat je wel wilt. Je hebt moeite met je plek innemen. 
Vaak is jouw geboorte dan ook langdurig geweest. Waardoor je wellicht snel gefrustreerd bent of vastloopt. Moeite hebt met je eigen weg te vinden en met keuzes maken. 

Voorbeeld 4: Snelle geboorte

Het lijkt alsof dingen jou komen aanwaaien, je gaat snel door het leven. Je voelt je wellicht wat opgejaagd en nerveus. Je bent altijd aan het rennen en het vliegen. Je wilt alles zo snel mogelijk doen, waardoor het label hyperactief wellicht bij jou opgeplakt is. 

You've got to feel it to heal it

Een ongeboren baby heeft een soort programma wat het wil afdraaien. En elke keuze die het moet maken om te overleven is een afwijking van het programma. En wordt als blauwdruk in het celgeheugen gedrukt. 
Zie het als een spinnenweb, de baby wil een volledig gesponnen web. Een volledig web in die 8 fases van hechting. Elk draadje wat niet of onvolledig gesponnen is, zorgt voor een wat mindere vering in de web. 
Alle stressvolle ervaringen tijdens die 9 maanden, zorgen voor een blauwdruk. Iets wat Willemijn Trip ( www.willemijntrip.nl) prachtig heeft samengevat in een beeldende mindmap. 

 

Door deze missende draadjes bloot te leggen, jouw blauwdruk bloot te leggen,  te zien en te doorvoelen, maakt het dat je nieuwe keuzes en nieuwe patronen kunt zien en gaan ontwikkelen!
Want naast wellicht een pittig geboorte verhaal en alle gevolgen van dien, heeft dit verhaal jou ook een enorme hoop talenten gegeven!

Inzicht in wie je bent, waar het vandaan komt en vooral... Hoe kun je het anders gaan doen? Want jouw geboorte geeft jou naast een wellicht pittige start ook een heleboel TALENTEN!!!

Wanneer we jouw geboorte in kaart leggen krijg je van mij een uitgebreid verslag met daarin alle kaarten,
en alle talenten die daarbij gekozen zijn. 
Dit geeft al zoveel inzicht in jouw patronen! En inzicht maakt ook dat je het anders kunt gaan doen! 

Door BEWUSTWORDING krijg je BEGRIP en ontstaat er een nieuwe INTERACTIE

 

Ik ben er voor jou om je te horen, expressie, woorden en uitleg te geven aan wat jij voelt. Door mijn grote invoelende vermogen, mijn talent om te horen wat er niet gezegd wordt, weet ik gauw tot de kern te komen.
En zal ik deze op liefdevolle en vriendelijke wijze naar jou verwoorden. 
Jouw traan, maar ook zeker jouw lach krijgen alle ruimte!

Wil jij:

  • Inzicht in jouw gedragingen en de herkomst hiervan? Of uitleg waarom jouw kind zo huilt? Of begrip voor het gedrag wat jouw kind laat zien? Aan de slag met jouw wortels?
  • Een uitgebreide Geboorte in kaart legging van 3 uur?
  • Een uitgebreid verslag met daarin de herkomst van jouw patronen én een eerste aanzet tot verandering?
  • €135,00

Heb je nog vragen? Stel ze via het contactformulier! 
Geen vragen meer? Boek dan nu!